За италианските сосове

  • 35 049
  • 119
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 1 269
това значи ли, че и качеството на продуктите произведени за нашия пазар е различно?!

# 106
  • Мнения: 234
Много ми хареса соса на Барила с маслините.
Аз съм голяма фенка на сосовете "Барила", но този с маслините хич не ми хареса! Въпрос на вкус вероятно....
Ние в къщи без "Арабиата" не оставаме! Grinning Обожавам го този сос, също и онзи с босилека- той пък си ми е съвсем класически....
Абе нещата на Барила няма какво да ги коментирам! Peace

# 107
  • Мнения: 190

Абе нещата на Барила няма какво да ги коментирам! Peace

Коментарите са винаги добре дошли!  Simple Smile

# 108
  • Мнения: 1
И аз съм страшен фен на тези сосове  Two Hearts Обожавам класическото песто и песто росо (от него направо мога наведнъж едно бурканче да изям хахах). А спагети с доматения сос с пекорино - любими са ми и на мен, и на приятеля ми

# 109
  • Мнения: 234

Абе нещата на Барила няма какво да ги коментирам! Peace

Коментарите са винаги добре дошли!  Simple Smile
Исках да кажа, че впечатленията ми са отлични!

# 110
  • София
  • Мнения: 178
Великолепни са сосовете Barilla. От както ги ползваме пастата става още по вкусна  Hug

# 111
  • Мнения: 256
Стана ми интересно, не сме ги пробвали тези сосове все още, но това ще стане съвсем скоро. Въпросът ми е - едно бурканче за какво количество паста е достатъчно?

# 112
  • Мнения: 190
Въпросът ми е - едно бурканче за какво количество паста е достатъчно?

Здравей Ронго,

количеството сос спрямо пастата може да вариира, зависимост дали има добавени зеленчуци, месо или риба към пастата.

По принцип за една порция спагети се счита 350 - 400 гр. сварена паста (=125-130гр. сурова паста) и 200 мл. сос. Това съотношение се спазва когато към пастата не е добавено допълнително месо, риба или зеленчуци.

Ако при приготвянето на пастата се ползва песто - Песто Росо, Песто Дженовезе и пр. - то се ползва по-малко от указаното горе, защото пестото има по-силен вкус.
Количеството използвано песто зависи от количеството паста, но за отправен пункт бих казала: по 2 лъжици на порция.
Може в началото да пробваш с по-малко и ако вкусът не е достатъчно интензивен да добавиш.

# 113
  • UK
  • Мнения: 1 918
По мои сметки един буркан стига за 500 гр паста (един пакет).

# 114
  • Мнения: 256
Благодаря за изчерпателните отговори!

# 115
  • Мнения: 190
Благодаря за изчерпателните отговори!

Надявам се съветите да са помогнали  Simple Smile

# 116
  • Мнения: 1 152
За 2 порции спагети изпапкваме един буркан.  Mr. Green

# 117
  • Мнения: 957
Вчера си правих пълнозърнести спагети със Сицилиянско песто с рикота и орехи Pesto alla Siciliana con Ricotta e Noci.Казвам ви неверояяяяятен вкус yes,препоръчвам с две ръце. newsm10Сосчето може да се маже и на брускети,също невероятен вкус  chef

# 118
  • Мнения: 226
дайте идея дали някой от сосовете е подходящ да се използва за печене на риба във фурна? чудя се ако намажа шарана със соса басилико дали ще стане хубаво?

# 119
  • Sofia
  • Мнения: 9 711
Благодарение на този форум открих сосовете Барила и вкъщи вече не оставам без тях. Ползвам ги за пици, лазаня, спагети - винаги отличен резултат. Peace

Общи условия

Активация на акаунт