1. Сложете каймата в купа и добавете към нея пасирания чесън, соса, доматеното пюре и магданоза. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво до хомогенност.
2. Разделете сместа на четири и оформете от всяка част първо хубава топка, а след това плоско кюфте. От двете страни на всяко кюфте поставете парче панчета и притиснете хубаво.
3. Загрейте скарата и изпечете бургерите от двете страни - докато панчетата стане хрупкава.
4. Запечете леко и разрязаните на две половини питки чиабата.
5. Наредете в чиния долните половинки на хляба и ги намажете с люто доматено чътни или друга пикантна паста. Поставете бургерите върху хляба и захлупете с другата половинка хляб. Гарнирайте с листа зелена маруля.

Продукти

  • 500 г говежда кайма 1 скилидка чесън 1 с.л. сос Уорчестър 1 с.л. концентрирано доматено пюре 2 с.л. едро накъсан магданоз сол и черен пипер 8 парчета панчета или бекон 4 питки чиабата 4 парчета сирене чедър листа маруля люто доматено чътни

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички