Следва

М като Модена

Гурме - Брезаола

Брезаола е телешко тънко нарязано обезсолено месо, тип карпачо. Това, което ти препоръчваме е чудесната комбинация със...

Food преди 15 години

Брезаола е телешко тънко нарязано обезсолено месо, тип карпачо. Това, което ти препоръчваме е чудесната комбинация с някаква зелена салата, овкусени с винегрет.

Телешкото мезенце е равностоен съперник на прошуто. Ярката подложка и дълбок аромат на ястието е неговата съблазън. Как да постигнеш този ефект?

Сваряваш твърдо 2 яйца;
Необходима ти е половин купа с нарязани репички;
2 лъжици изсушени каперси (в марина), измити и нарязани на дребно;
2 лъжици накълцани кисели краставички или друг вид маринован зеленчук (но да не бъде сладък);
2 лъжици ситно нарязан пресен лук;
прясно изцеден сок от един лимон;
сол на вкус (препоръчваме половин лъжица);
малко черен пипер;
3 лъжици зехтин;
300 гр тънко нарязано изсушено телешко месо т.е. брезаола;
10 стръка рукола;
2 лъжици ситно настърган пармезан (Parmigiano-Reggiano).

Натроши много ситно яйцата и към тях добави репичките, каперсите, краставичките и лука, след това внимателно разбъркай.
Разбий заедно с лимоновия сок солта и черния пипер в голяма купа, след това добави зехтина на лека струйка, разбивай, докато се получи емулсия.
Нареди резените брезаола, покрий с тънък слой, за да покриеш големите плата. Напръскай всичко с половин супена лъжица винегрет върху месото, после поръси обилно с яйчената комбинация.
Добави руколата и настърганото сирене заедно с останалия винегрет така, че да се покрие леко, за да се вижда цветната гледка. Купчината от салата да е в центъра на чинията. И ефектът на гледката, която ти казва „Изяш ме!”, е постигнат!

Бон апети!

Повече за видовете месо чети в Понеделник!

More from View Sofia

More Food