Начало За нас Реклама Контакти

Ньоки с гъбено-сметанов сос

Снимка за Ньоки с гъбено-сметанов сос
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Освен да правят пица и паста, италианците умеят да пеят весели песни и да приготвят разни вкуснотии, които не са нито тестени, нито с месо. Макар че картофите не се свързват непременно с Ботуша, от тях там забъркват и замесват едни топчета, леко сплескани в единия край, от които направо ще ви се завие свят. Налага се обаче бързо да се свестите, защото, докато сте в несвяст, някой ще опразни чинията ви.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се измиват добре, заливат се със студена вода и се слагат да се сварят. Водата се излива, картофите се оставят да изстинат, обелват се и се настъргват. След това се претриват през сито.

  2. 2.

    Омесва се тесто от яйцата, картофите, половината от настърганото сирене и брашното. Тестото се разделя на 3 части и всяка се оформя на фитил с дебелина 2 см. Фитилът се нарязва на парченца, които се правят на топчици и с помощта на вилица се сплескват.

  3. 3.

    В 500 мл вряща вода се разтваря MAGGI Вълшебен вкус Гъбен бульон и в него на части се пускат ньоките. Варят се по 2 мин. Когато са готови, изплуват на повърхността.

  4. 4.

    Приготвя се сосът, като лукът се задушава в зехтина, прибавя се чесънът, след 1 мин. се слагат гъбите. Когато се позадушат, се налива сметаната и се подправя с MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки.

  5. 5.

    Ньоките се сервират със соса, поръсени с пармезан или кашкавал.


Галерия
Февр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари